Bulvár-celeb

2021.08.21. 15:00

Hiába a tiltakozás, el kell altatni a tündéri alpakát

Egy londoni bíróság szerdán elutasította az állatvédők beadványát, amellyel a betegnek minősített alpaka, Geronimo elaltatását akarták megakadályozni.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nyolcéves Geronimo elaltatását a brit környezetvédelmi minisztérium rendelte el, mivel

Az állaton elvégzett tesztek azt jelezték, hogy szarvasmarha-tuberkulózissal fertőződött meg. Az alpaka elaltatása ellen 130 ezren tiltakoztak írásban.

A londoni Legfelsőbb Bíróság szerda délután elutasította a sürgős végzés iránti kérelmet, egyúttal leszögezte, jogi úton nincs remény arra, hogy megváltoztassák a korábbi ítéletet, amely elrendelte az állat elaltatását.

Geronimo a nyugat-angliai Wickwarban, egy farmon él. Gazdája, Helen Macdonald minden követ megmozgatott az állat érdekében, és a most született bírósági döntés ellenére is azt állítja,

Meg fogja akadályozni, hogy a farmjára kiszálló illetékesek elaltassák.

Mint hangsúlyozta: nem bűnöző, nem szegi meg a törvényt, de tesz róla, hogy ne tudják végrehajtani az ítéletet.

Macdonald és az ügyét támogató állatvédők szerint a betegséget megállapító két teszt hibás volt.

Egy új, pontosabb vizsgálat elvégzését azonban a tárca elutasította.

holott volt már rá több precedens, hogy olyan fertőzöttnek vélt állatot altattak el, amelyről a boncolás aztán kiderítette, nem volt beteg – közölte a BBC News nyomán az Origo.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!