Bulvár-celeb

2021.09.08. 10:31

Szerettei körében távozott Jean-Paul Belmondo

A mindig mosolygó sztár 88 évesen, végelgyengülésben, békés, meghitt körülmények között hunyt el, családja és barátai társaságában.

(FILES) In this file photo taken on November 1, 2013, French actors Jean-Paul Belmondo (L) and Charles Gerard attend the French L1 football match Paris Saint-Germain vs FC Lorient at the Parc-des-Prince stadium in Paris. - Actor Jean-Paul Belmondo, one of postwar French cinema's biggest stars, has died aged 88, his lawyer told AFP on September 6. (Photo by Franck FIFE / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: AFP

Jean-Paul Belmondót sokszor a legendás humora segítette át az élet nehézségein. Talán a legnagyobb csapás számára, melyet sosem tudott feldolgozni, amikor legidősebb gyermeke, Patricia egy tűzesetben életét vesztette 1994-ben. A színésznek súlyos agyvérzése volt 2001-ben, melyből nehezen épült fel, újra kellett tanulnia beszélni, járni és a jobb oldalára teljesen lebénult. Nemrégiben kerekesszékbe is kényszerült a lábtörése után, de a jókedve sosem hagyta el, sőt, mindig ő nevettetett meg másokat. Az elmúlt másfél évben kezdett el az állapota rohamosan romlani: a tolószék után sajnos ágynak esett és ahhoz kötve élte az elmúlt időszakot.

Ez a gyengesége az utóbbi másfél évre vezethető vissza, nem hetekről vagy hónapokról van szó, hanem már az elmúlt években egyre gyengébb és fáradékonyabb volt.

– mondta a Borsnak Király Levente, az MTVA kiemelt szerkesztője, aki személyesen is megismerhette a francia színészlegendát, akivel közvetetten tartotta a kapcsolatot.

A színész maga is bokszolt és haláláig imádta ezt a sportágat
Fotó: AFP

 

Levente már az első találkozójuk alkalmával könnyen megtalálta Belmondóval a közös hangot, aki rajongott az Aranycsapatért és kedvenc ökölvívója Papp László volt. A színészről köztudott, hogy bokszolt, mielőtt elkezdte a színészi pályafutását.

„Nagyon szeretett bennünket, magyarokat, Papp László volt a kedvenc ökölvívója.

Sajnos csak két alkalommal, átutazóban volt Magyarországon, és nagyon szeretett volna még eljutni hozzánk, egy kicsit jobban megismerni a magyar fővárost és az itteni kultúrát” – folytatta Levente a visszaemlékezést. Sajnos ez már nem sikerült az életvidám színésznek, ugyanis az utóbbi egy évet lakásában töltötte a Brigitte Bardot-tól kapott kutyájával, Coraillal. Igyekezett erőt venni magán, amikor ideje és állapota engedte, otthon súlyzózott a lakásban. Ez is bizonyítja, hogy nem hagyta el magát.

Csütörtökön búcsúztatják, pénteken temetik a filmcsillagot

Fotó: AFP

Párizsban az Invalidusok udvarában hivatalos állami gyászszertartáson búcsúztatjuk Jean-Paul Belmondót. A csütörtöki megemlékezésen Emmanuel Macron államfő beszél. Belmondo ügyvédje azt közölte, hogy a temetés pénteken lesz Párizsban, előtte délelőtt 11 órakor a Saint-Germain des Prés-templomban tartják a gyászmisét.

 

Címkék#belmondo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!