Tragédia

2022.03.06. 09:55

Borzalom: túladagolt táplálékkiegészítő ölte meg a kétgyermekes, fiatal edzőt

Elmérte a koffein tartalmú turmixot, ez okozta halálát a családapának.

Thomas a családja mellett edzőterembe járt. Ez volt a munkája és a hobbija egyszerre, ettől kapcsolt ki. Egy délután azonban borzasztó tragédia történt vele: túl sok edzés előtti táplálékkiegészítőt ivott meg, amitől annyira rosszul lett, hogy szívrohamot kapott és meghalt - derül ki a Bors cikkéből.

 

Amikor megitta a turmixot, lefeküdt a kanapéra és a mellkasát szorította. Mire odaértem hozzá, már habzott a szája. Azonnal hívtam a mentőket, akik kórházba vitték a férjemet, de sajnos nem tudták megmenteni - mesélte a Metronak Tom felesége, Suzannah. 

 

Az édesapát két gyermeke, Tommy és Mille is gyászolja.

 


 

A kórház szerint súlyosan szabálytalan szívritmusa volt a férfinak, akinek végül koffeinmérgezés okozta a halálát. Kiderült, hogy Tom hibázott. A táplálékkiegészítőből ugyanis napi kétszer 60-300 mg-ot kell kimérni. Ám a konyhában csak olyan mérleg volt, ami 2 grammtól mért. Ez hatszor annyi, mint a maximum bevihető adag.

 

Tom vérében literenként 392 mg koffeint mutattak ki, ami olyan, mintha 200 kávét ivott volna meg egyszerre. A tragédia után a gyártó minden csomagoláshoz mellékelt adagolókanalat.

Illusztráció: 123RF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!