Borzalmas képek

2022.04.08. 15:04

Ukrán állatkertet használtak céllövöldének az oroszok

Az állatkert 485 lakója közül mindössze 150 maradt életben. A cikkben szereplő drámai fotókat csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk!

Jasznohorodka egyike azoknak az ukrán falvaknak, amik orosz megszállás alá kerültek a háború alatt. A katonák sem embert, sem állatot nem kíméltek – legalábbis ezt mutatják azok a sokkoló, állatokról előkerült fotók, melyeken éhen pusztult, vagy éppen céltáblának használt állatok láthatók - írja a Metropol.

 

A Kijev külvárosában található állatsimogatóban nem kímélték az állatokat. Mivel nem kaptak takarmányt, így egymást ették az ott lévő jószágok. De olyan is előfordult, hogy szétroncsolt tetemeket találtak, lövésnyomokkal borítva.

Vitalij Mukhanov helyi önkéntes Facebook-oldalán azt írta, az ukrán védelmi erők katonáknak szánt ellátmányának szállítása közben bukkant a helyszínre.

 

„A képeken látszik, hogy az állatok nagyon rossz állapotban voltak. Látszott, hogy sok állat éhen halt” 

– nyilatkozta az ABC Newsnak Vitalij, aki azonban azt is kiemelte, hogy mivel a falu egy időre felszabadult az orosz-uralom alól, így az állatsimogató tulaja visszatérhetett a magára hagyott állataihoz és újra kezébe vehette az irányítást, esélyt adva ezzel a túlélő állatoknak.

 

Forrás: AFP

 

Az állatok evakuálására tett kísérlettel azonban fel kellett hagyni, mivel nem sokkal később a terület további orosz tűz alá került.

Akim Akimenko, a Jasznohorodka Ökopark tulajdonosa elmondta:

„Az állatkertünk majdnem megsemmisült és a helyzet Jasznohorodkában nagyon nehéz. Folyamatos harcok folynak. Ezért nagy nehézségeink vannak az állatok etetésével és tartásával. Megpróbáljuk evakuálni az állatokat.”

 

Forrás: AFP

 

Továbbá a helyi beszámolókból az is kiderült, hogy az állatkert 485 lakója közül mindössze 150 állat maradt életben, azok is súlyos, traumatizált állapotban vannak, jelenleg önkéntesek ápolják őket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában