Ufók

2022.09.02. 04:05

Hoppá! Földönkívülieket láttak Ukrajna felett?

A tudósok a háború ellenére sem hagyták abba a munkájukat. Ráadásul határozottan állítják, hogy nemrég két eltérő ufo fajtát is felfedeztek.

Fotós: Shutterstock

Immár több mint hat hónapja tart az orosz-ukrán háború. Ám az elkötelezett ukrán tudósok továbbra sem hagytak fel fontos munkájukkal. Amit jól is tettek, ugyanis nemrég a csillagászaik azonosítatlan repülő tárgyakat figyeltek meg.  A légteret a jelenlegi helyzet miatt, fokozottan ellenőrzik, ennek köszönhető, hogy két megmagyarázhatatlan jelenség kapcsán is információkat tudtak begyűjteni - írja a Ripost.

Az ukrán Nemzeti Tudományos Akadémia Fő Obszervatóriumának tanulmánya szerint, az egyik ufo a fővárosban, Kijevben, a másik pedig Vinarivka faluban bukkant fel. Mindkét esetről készített kamerafelvételeket a meteor-megfigyelő állomás 

– olvasható a német Bild oldalán. A tudósok állítása szerint, ráadásul kétféle UFO-típust fedeztek fel. Az egyiket kozmikusnak, a másikat pedig fantomnak nevezték el.

A kozmikus jelenséget fényes objektumként írják le, ami képes elhomályosítani az égboltot, valamint villogó fényt áraszt magából. Az objektum körülbelül 1170 kilométeres magasságban mozgott, és a másodperc törtrésze alatt képes volt felgyorsulni.

A fantom viszont ennek épp az ellenkezője. Sötét tárgyként jellemezték, ami beleolvad az esti égboltba. Nagyjából három és tizenkét méter között lehet a nagysága. Továbbá állítólag hihetetlen gyorsasággal repült, akár 54.000 km/h-s sebességre is képes.

Mindenhol látjuk ezeket a jelentős számban felbukkanó objektumokat, amikre nincs természetes magyarázat

– állította az ukrán tudós.

A lap birtokába került frissen megjelent tanulmány egy úgynevezett előzetes publikáció. Vagyis, még nem ment át a szokásos szakértői felülvizsgálaton. Így egyelőre rejtély marad, valójában mik is lehetnek ezek az ismeretlen repülő tárgyak. Előfordulhat, hogy idegen világokból vagy más dimenziókból érkező látogatók figyelnek minket, ahogy azt sok UFO-rajongó hiszi? De Ukrajna esetében az is lehet, hogy titkos katonai repülőgépek ejtették ámulatba a tudósokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!