Lelkiismereti kérdés

2022.11.15. 13:55

Teljes vagyonát szétosztja a világ második leggazdagabb embere

Még életében szeretné teljes vagyonát jótékony célokra fordítani a világ második leggazdagabb embere.

Jeff Bezos

Fotó: AFP

Teljes vagyonát, a becslések szerint 124 milliárd dollárt készül szétosztani a következő években Jeff Bezos, a világ második leggazdagabb embere - írja a Világgazdaság.

 

Az Amazon cégbirodalom ura jótékonykodni szeretne a hátralévő éveiben, 58 évesen úgy érzi, ideje visszaadnia valamit a világnak.

 

Bezost a Sky News szerint korábban már több kritika is érte, hogy nem állt be a Warren Buffett kezdeményezte osztogatásba, amely azt hivatott elérni, hogy az ultragazdagok minél több vagyont adjanak vissza a társadalomnak. Ennek egyik leghíresebb élharcosa Bill Gates, a Microsoft alapítója.

Óriási vagyonnal lettek szegényebbek a világ leggazdagabb emberei Több százmilliárd dollárjába került az elmúlt tizenkét hónap a világ legvagyonosabb embereinek.

Bezos a hírek szerint elsősorban a klímaváltozás ellen szeretne fellépni vagyonával, már az évtized végéig több milliárd dollárt készül erre fordítani, de ezenfelül is szeretne tenni az emberiségért. Így például olyanokat is támogat majd a jövőben, akik a környezetvédelemért vagy más, az embereknek hasznos dolgokért állnak ki. Ennek megfelelően százmillió dollárt adományozott Dolly Parton énekesnőnek.

12 milliárd dollárt osztott szét Jeff Bezos volt felesége MacKenzie Scott a válás óta igazi filantróp lett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!