Bulvár-celeb

2023.01.09. 14:05

Harry herceg kimondta, szerinte miért halt meg Diana hercegnő

Diana hercegnő 1997-ben, 36 esztendős korában halt meg Párizsban, amikor az őt és akkori barátját, Dodi Fayedet szállító Mercedes nagy sebességgel egy aluljáró pilléreinek csapódott.

Fotó: AFP

Harry - III. Károly király és Diana 38 éves másodszülött fia - az ITV brit kereskedelmi televíziónak adott interjút. Az ITV által Harry új, "Spare" (Tartalék) című könyvének megjelenése előtt alig két nappal, vasárnap éjszaka leadott - közép-európai idő szerint hétfő hajnalba nyúló - 95 perces műsorban a herceg elmondta: évekkel édesanyja halála után kérte, hogy autóval, ugyanolyan sebességgel vigyék át őt azon a párizsi alagúton, amiben Dianát a végzetes autóbaleset érte - írja a life.hu.

 

Harry szerint az aluljáróban szinte "fizikai lehetetlenség", hogy bárki elveszítse uralmát a járműve felett, még akkor is, ha előtte lehajtott egy-két italt. Hozzátette azonban: ez alól csak az jelent kivételt, ha a sofőrt valami teljesen elvakítja.

 

Harry ezzel egyenes utalást tett arra, hogy meggyőződése szerint édesanyja halálát a kocsit motorokon üldöző fotósok hada okozta. Elmondta: vele is többször előfordult, hogy amikor angliai vidéki útjairól autóval tartott vissza Londonba, a fotósok "szó szerint ráugrottak" kocsijának motorháztetejére, és nem látott tőlük semmit.

Arra a kérdésre, hogy vannak-e még válaszra váró kérdései a balesettel kapcsolatban, illetve vannak-e olyan elemei az ügynek, amelyekre az ő aggályai szerint máig sem született magyarázat, Harry herceg úgy válaszolt, hogy 

"rengeteg olyan dolog van a baleset körül, ami magyarázat nélkül maradt". Elmondta ugyanakkor: feltették neki a kérdést, hogy szeretne-e újabb vizsgálatot, de ő jelenleg ennek nem látja értelmét. Kijelentette azt is, hogy mindazok, akiket édesanyja haláláért felelősség terhelt, "kivétel nélkül büntetlenül megúszták az ügyet".

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!