Sokan kinevetik

2023.03.04. 09:12

Különös lények létezésében hisz a mexikói elnök

Andrés Manuel szentül hisz az erdei manók létezésében, amit egy kétes eredetű fotóval próbált bizonyítani közösségi oldalán.

A Kukulcán-templom Chichen Itza romvárosában Mexikóban

Forrás: NurPhoto/AFP

Fotó: Artur Widak

A Twitter-oldalán osztott meg két különleges képet a minap Andrés Manuel. A bejegyzést már több millióan látták, ami nem csoda, ugyanis a mexikói elnök szerint sikerült lencsevégre kapni a maja mesék mitikus lényét, az erdei manót ("aluxe") - írja a Tények.hu

A maja hiedelem szerint a manók apró, csintalan lények, amelyek erdőkben és mezőkön élnek, valamint hajlamosak arra, hogy tréfát űzzenek az emberekkel, például elrejtsenek dolgokat. Egyesek szerint különböző felajánlásokkal megbékíthetőek - írta a Fox News.

A poszt egyik, Ek Balamba készült fotója egy jukaték-maja régészeti lelőhelyen található prehispán szobrot ábrázol, míg a másik képen egy fán gubbasztó, izzó szemű lény látható.

Az állítólagos "aluxet" ábrázoló fotót a mexikói elnök szerint egy mérnök készítette a napokban a Yucatán-félszigeten, ahol egy új vasútvonal építése zajlik, ám a legtöbb hozzászóló szkeptikus, és arra figyelmeztetik az elnököt, hogy a fotó már két évvel ezelőtt is felbukkant a hírekben.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!