Gyilkos édesség

2023.04.23. 15:00

Elképesztő: sajttortával mérgezte meg kozmetikusát, hogy ellopja a személyiségét

A gyanútlan szempillastylist kedvességnek gondolhatta, hogy kuncsaftja sajttortát vitt neki, amiből ráadásul ő maga is evett. A mérgezett édesség azonban kis megölte őt, ráadásul a kórházból hazaérve azzal is szembesülnie kellett, hogy ellopták az iratait. Valaki megpróbált az ő bőrébe bújni.

Forrás: pexels

Egy szép késő nyári napon, 2016. augusztus 28-án a New Yorkban dolgozó ukrajnai kozmetikus, Olha Cvik sajttortát kapott egyik ügyfelétől, az orosz Viktorija Naszirovától. Nem fogott gyanút, hiszen 

a süteményből két szeletet Viktorija maga is megevett, a harmadik, mérgezett szeletet pedig az akkor 35 éves áldozatnak ajánlotta fel. Miután a szempillastylist evett a tortából, hányni kezdett, és elment ledőlni. Hallucinációi voltak, és majdnem szívrohamot kapott.

Barátja másnap eszméletlenül talált rá Olhára, akit a 47 éves tettes csipkés fehérneműre vetkőztetett, és tablettákat szórt szét körülötte a padlón, hogy öngyilkossági kísérletnek tűnjön az eset. 

Nemcsak a pénzét lopta el, hanem a személyazonosságát is

Amikor a kozmetikus hazatért a kórházból, észrevette, hogy lába kélt ukrán útlevelének, amerikai munkavállalási engedélyének, ékszereinek, valamint körülbelül négyezer dollár készpénznek.

Abban az időben Cvik és Naszirova meglehetősen hasonlóan nézett ki, mindkettejüknek sötét haja és hasonló bőrszíne volt, és mindketten oroszul beszéltek.

A sajttorta maradványaiban erős nyugtatót, fenazepamot mutattak ki, és a padlón szétszórt tabletták is ezt a hatóanyagot tartalmazták. 

Még a tárgyaláson is balhét csinált

A Brooklynban élő Naszirovát februárban ítélték el gyilkossági kísérlet, testi sértés és jogtalan fogva tartás miatt. Viktorija a tárgyaláson sem hazudtolta meg magát: 

az ítélethirdetéskor a bírót káromolta, az ügyész viszont "könyörtelen és számító szélhámosnak" nevezte a nőt, akit végül 21 év börtönbüntetésre ítéltek. 

A bíró azt is elrendelte, hogy szabadon engedését követően még további öt évig felügyeljék.

Nem ez volt az első alkalom, hogy Naszirova összeütközésbe került a törvénnyel. 2015-ben felkerült az Interpol körözési listájára, mert egy évvel korábban feltételezhetően meggyilkolt egy nőt Oroszországban. Azzal vádolják, hogy megölte szomszédját, és ellopta megtakarításait.

Az amerikai média szerint Naszirova korábban állítólag bedrogozott és kirabolt több férfit, akikkel társkereső oldalakon ismerkedett meg. Az általa elkövetett bűncselekményekkel a CBS 48 óra című műsora is foglalkozott 2017-ben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!