Bulvár-celeb

2023.04.25. 07:25

Itt a koronavírus eddigi legfertőzőbb variánsa, az Arcturus

Az új törzs nagyon gyorsan fertőz, már öt brit belehalt.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Corona Borealis Studio

Az Egyesült Királyság Egészségbiztonsági Ügynökségének (UKHSA) vezetői 135 esetben észlelték az omikronból kifejlődött új változatot, amely először február közepén jutott el Nagy-Britanniába – írja a Dailymail.co. A kormányzati egészségügyi ügynökség tisztviselői arra számítanak, hogy ez a változat az elkövetkező hetekben dominánssá válik.

A világon először Indiában jelent meg. Ott az esetek száma 90-szeresére nőtt, pedig mindössze két hónapja, februárban mutatták ki először.

Mostanra 34 országban, köztük az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Ausztráliában és Kanadában mutatták ki.  

A virológusok hangsúlyozzák, hogy egyelőre nincs bizonyíték arra, hogy ez a törzs súlyosabb tüneteket okozna, mint a többi, régebb óta terjedő variáns. A koronavírus által okozott megbetegedés jelenleg nem hasonlít a világjárvány kezdeti hullámaiban tapasztalt súlyos betegséghez, inkább az influenzához hasonló.

Indiában jelenleg naponta csaknem tízezer Covid-megbetegedést regisztrálnak. Ez a szám a februárban még 160 volt, a variáns terjedése akkor kezdett felgyorsulni. Már az összes eset kétharmadát ez teszi ki az országban.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!