2025.03.08. 09:00
Főzési módszer, amivel időt és pénzt lehet spórolni? Mutatjuk!
Mi a teendő, ha nem áll rendelkezésünkre elég idő vacsora vagy az ebéd elkészítéséhez, netán spórolni szeretnénk a konyhapénzen? A takarékos főzési tippek megfogadásával mindkét területen sikert arathatunk.
Sokat takarékoskodhatsz az idővel, ha egyszerre nagyobb mennyiséget főzöl, amit utána kisebb edényekbe adagolva lefagyasztasz, és csak előkapod, amikor hullafáradtan hazaérsz egy rohanós nap után. Ez mondjuk nem számít forradalmian új ötletnek, hiszen mindannyian jól ismerjük ezt a praktikát – írja a Mindmegette.

Fotó: New Africa / Forrás: Shutterstock
Takarékos főzési tippek: nagyobb mennyiség és fagyasztás
Sarah Rossi ételblogger is úgy véli, hogy a fenti módszerrel energiát takaríthatunk meg, hiszen nem kell annyiszor bekapcsolni a tűzhelyet, és kevesebbet is mosogatunk, illetve az idővel is spórolhatunk, mert ritkábban főzünk.
A BBC cikke szerint az előnyök ellenére a rendszeres adagolás gyakran unalmassá válhat, ugyanis rövid időn belül ugyanazok az ételek kerülnek az asztalra. Ráadásul ehhez megfelelő méretű fagyasztóra is szükség van, amivel nem biztos, hogy mindenki rendelkezik.
Izgalmas ételek születhetnek
Éppen ezért Rossi egy olyan étkezési tervet dolgozott ki, amelynek segítségével úgy takaríthatsz meg időt és pénzt, hogy közben a változatosságról sem kell lemondanod. A főhangsúly itt az előkészítésen van.
„Olyan fontos alapanyagokat főzök le nagyobb mennyiségben, amelyeket utána könnyen fel lehet használni különféle gyors vacsorákhoz. Így sokkal egyszerűbb lesz a főzés, miközben izgalmas ételek születnek” – árulta el a titkát az ételblogger.
Legyél hatékony és az ízek bajnoka
Például megfőzhetsz vagy megsüthetsz egy egész csirkét, amit utána különféle finom vacsorák elkészítéséhez használhatsz fel. Kreálhatsz belőle egy csilis csirkés babot, a következő nap összedobhatsz egy tésztasalátát, a harmadik napon pedig főzhetsz mellé egy paradicsomszószt. Ez utóbbit nagyobb mennyiségben is elkészítheted, amiből utána kiváló tésztaszósz lehet.
Rossi szerint egy profi házi szakács a gyorsaság, a hatékonyság, valamint az ízek és az élvezet bajnoka a konyhában. Ehhez viszont fontos, hogy elvégezd IDE kattintva kiderül, mit érdemes elvégezni a hatékonyság érdekében.
Bulvár-celeb
- Összefüggést találtak a rákos megbetegedések és testmagasság között
- Hogyan nyomoz Pásztor Anna? Mutatjuk! (videó)
- Gondolta volna, hogy ez a gyümölcs segít rendben tartani az inzulinszintet?
- A citrom egészségesebb, mint gondolná
- Egy doboznyi üdítő elfogyasztása percekkel megrövidíti az életünk