Bulvár-celeb

2025.03.08. 09:00

Főzési módszer, amivel időt és pénzt lehet spórolni? Mutatjuk!

Mi a teendő, ha nem áll rendelkezésünkre elég idő vacsora vagy az ebéd elkészítéséhez, netán spórolni szeretnénk a konyhapénzen? A takarékos főzési tippek megfogadásával mindkét területen sikert arathatunk.

Sokat takarékoskodhatsz az idővel, ha egyszerre nagyobb mennyiséget főzöl, amit utána kisebb edényekbe adagolva lefagyasztasz, és csak előkapod, amikor hullafáradtan hazaérsz egy rohanós nap után. Ez mondjuk nem számít forradalmian új ötletnek, hiszen mindannyian jól ismerjük ezt a praktikát – írja a Mindmegette.

takarékos főzési tippek, spórolás, étel, sütés, főzés
Egy kis szervezéssel máris rengeteg időt és pénz spórolhatunk meg a konyhában
Fotó: New Africa / Forrás:  Shutterstock

Takarékos főzési tippek: nagyobb mennyiség és fagyasztás

Sarah Rossi ételblogger is úgy véli, hogy a fenti módszerrel energiát takaríthatunk meg, hiszen nem kell annyiszor bekapcsolni a tűzhelyet, és kevesebbet is mosogatunk, illetve az idővel is spórolhatunk, mert ritkábban főzünk.

A BBC cikke szerint az előnyök ellenére a rendszeres adagolás gyakran unalmassá válhat, ugyanis rövid időn belül ugyanazok az ételek kerülnek az asztalra. Ráadásul ehhez megfelelő méretű fagyasztóra is szükség van, amivel nem biztos, hogy mindenki rendelkezik.

Izgalmas ételek születhetnek

Éppen ezért Rossi egy olyan étkezési tervet dolgozott ki, amelynek segítségével úgy takaríthatsz meg időt és pénzt, hogy közben a változatosságról sem kell lemondanod. A főhangsúly itt az előkészítésen van.

„Olyan fontos alapanyagokat főzök le nagyobb mennyiségben, amelyeket utána könnyen fel lehet használni különféle gyors vacsorákhoz. Így sokkal egyszerűbb lesz a főzés, miközben izgalmas ételek születnek” – árulta el a titkát az ételblogger.

Legyél hatékony és az ízek bajnoka

Például megfőzhetsz vagy megsüthetsz egy egész csirkét, amit utána különféle finom vacsorák elkészítéséhez használhatsz fel. Kreálhatsz belőle egy csilis csirkés babot, a következő nap összedobhatsz egy tésztasalátát, a harmadik napon pedig főzhetsz mellé egy paradicsomszószt. Ez utóbbit nagyobb mennyiségben is elkészítheted, amiből utána kiváló tésztaszósz lehet.

Rossi szerint egy profi házi szakács a gyorsaság, a hatékonyság, valamint az ízek és az élvezet bajnoka a konyhában. Ehhez viszont fontos, hogy elvégezd IDE kattintva kiderül, mit érdemes elvégezni a hatékonyság érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában