lassulhat a növekedés

2018.04.06. 16:52

Több az utas, rekordot döntött a repülők kihasználtsága

A dráguló kerozin viszont könnyen gátat szabhat a további bővülésnek.

Rekord kihasználtsággal üzemeltek az utasszállító repülőgépek februárban, de a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) elemzése szerint a növekvő kerozinárak visszafoghatják az utasforgalom bővülését.

A montreali székhelyű, több mint 250 légitársaságot tömörítő kereskedelmi szervezet elemzése szerint az év második hónapjában

a járatok kihasználtsága az egy évvel korábbihoz képest 0,9 százalékkal 80,4 százalékra javult, és ez új rekordot jelent a februári hónapban.

Ennek hátterében az áll, hogy a javuló globális kereskedelem erősíti az utasforgalmat, amelyre a légitársaságok visszafogott kapacitásbővítéssel reagálnak, így a töltöttségi mutató emelkedni tud.

A szervezet elemzésében rámutatott, hogy a folyamatosan dráguló kerozin visszavetheti a bővülés ütemét.

Az IATA közzé tette a februári légiáru-forgalom statisztikáját is, e szerint az év második hónapjában az előző évihez képest 6,8 százalékkal nőtt az áruforgalom. Megjegyeztek, hogy a kilátások az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi háborúja miatt bizonytalanok, és ezt a magas bizalmi indexek és a javuló világkereskedelem sem tudja ellentételezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!