elégedettek lehetnek

2018.11.14. 12:21

Megtriplázta nyereségét a magyar metrókat is gyártó Alstom

A francia vasúti gépipari konszerntől számos ország rendelt szerelvényeket, ami nagy szerepet játszott a növekedésben.

Üzleti éve első felében – április-szeptemberben – az előző évinél 20 százalékkal magasabb, 4,01 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el az Alstom. Az Alstom első féléves nettó nyeresége 563 millió euróra emelkedett, ami több mint háromszorosa a bázisidőszakban elért 177 millió eurónak.

Az év első felében közel 125 százalékkal 7,12 milliárd euróval, 38,1 milliárd euróra emelkedett az Alstom rendelésállománya.

A növekedésben nagy szerepet játszott, hogy például Franciaország 100 darab TGV-szerelvényt, Kanada, India és Tajvan metrószerelvényeket, Olaszország elővárosi vasúti szerelvényeket, Marokkó pedig villanymozdonyokat rendelt.

A francia Alstom és a német Siemens vasútgépészeti üzletága a jövő év első felében zárja le az egyesülést, bár az Európai Bizottság október végén aggodalmainak adott hangot a versenypiacra gyakorolt esetleges hátrányos hatások miatt.

Az Alstom három évvel ezelőtt adta át energiaipari üzletágát az amerikai General Electric vállalatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!