népszerű cél

2019.07.17. 16:24

Hatalmas nyereséggel zárta a tavalyi évet a prágai reptér

Több mint 3,415 milliárd koronás adózott nyereséggel zárta a tavalyi évet a prágai Václav Havel repülőtér, ez 1,369 milliárd koronával haladja meg a cég előző évi profitját – közölte a repülőtér tavalyi éves jelentésében.

A Novinky.cz cseh hírportál szerdai tudósítása szerint a nyereség megugrásához elsősorban a repülőtér utasforgalmának nagymértékű növekedése járult hozzá.

A prágai légikikötő tavaly rekordszámú, 16,8 millió utast kezelt.

A Václav Havel repülőtér összbevételei tavaly éves szinten 7 százalékkal 8,45 milliárd koronára emelkedtek. A bevételek legnagyobb része, 5,746 milliárd korona a repülőteret használó légitársaságoktól beszedett illetékekből származott.

A bevételek emelkedése lehetővé tette, hogy a repülőtér csökkentse tartozásait: 1,527 milliárd koronáról 854 millió koronára.

A repülőtér menedzsmentje az idén az utasforgalom további növekedésére számít, az eddigi eredmények alapján az utasok száma meg fogja haladni a 17 milliót.

A prágai repülőtérről 54 ország 162 repülőterére indulnak járatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!