költekezés

2019.08.04. 11:47

Elképesztő számokat produkálnak a kínai turisták

A kínai turisták 149 millió utazást tettek és 130 milliárd dollárt költöttek el külföldön 2018-ban a China Tourism Academy vasárnap közzétett kimutatása alapján.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Christian Bruna

Az utazások száma tavaly 14,7 százalékkal, az elköltött összeg pedig 13 százalékkal nőtt az előző évihez képest.

Az ENSZ turisztikai világszervezete, a World Tourism Organization számításai szerint a turisztikai célú külföldi utazások száma 2030-ra globális szinten meghaladja majd az 1,8 milliárdot. Kína számít a világ leggyorsabban növekvő turisztikai piacának és kulcsfontosságú szerepet tölt be a nemzetközi turizmus mint gazdasági ágazat fejlődésében.

Kínában a belföldi turizmus is rohamléptekkel fejlődik, az idei első fél évben az ágazat 2,78 ezer milliárd jüan (402 milliárd dollár) forgalmat termelt, 13,5 százalékkal többet, mint 2018 első felében. A China Tourism Academy prognózisa szerint a belföldi turizmus idei teljes évi forgalma 5,6 ezer milliárd jüan lesz, 10 százalékkal magasabb a tavalyinál.

Borítókép: illusztráció

Egy kínai turistacsoport tagjai szappanbuborékot néznek a bécsi Hofburg-palota előtti Heldenplatzon 2016. január 26-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!