Turizmus

2020.06.20. 07:48

Nagyot esett a német utazási irodák forgalma az első negyedévben

A 2008-as pénzügyi válság óta a legnagyobb mértékben, közel a negyedével esett vissza az idei első negyedévben a német utazási irodák forgalma a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki közleménye alapján.

Forrás: Shutterstock

Az idei első negyedévben szezonális és naptári kiigazítással 22,9 százalékkal csökkent a járványvédelmi korlátozások miatt a német utazási irodák forgalma az előző negyedévhez képest, ami

a legnagyobb forgalomvisszaesés a turisztikai ágazatban a 2008-as pénzügyi válság óta.

Az első negyedévi turisztikai adatokat a szolgáltatási szektor adatállományából állította össze a Destatis. Egyéb turisztikai adatok 2018-ból állnak a Destatis rendelkezésére. Eszerint az ágazatban foglalkoztatottak száma 2018-ban 110 ezerre emelkedett az egy évtizeddel korábbi, 2008-as 78 ezerről.

Az, hogy az utazási korlátozások feloldása mennyiben javít az ágazat helyzetén, az a lakosság költekezési hajlandóságán múlik, így nehezen megbecsülhető a Destatis szerint.

A legfrissebb rendelkezésre álló adatok szerint 2018-ban közel minden ötödik német háztartás (19,6 százalék) vásárolt társasutazási szolgáltatást átlagosan 1000 eurós költséggel. Az egyedülállók átlagosan 600 eurót, a 4 tagú családok átlagosan 1400 eurót fordítottak a célra. A legtöbbet, 1500 eurót a gyermektelen párok, a legkevesebbet, 500 eurót az egyedülálló férfiak fordították társasutazásra.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!