nehézipar

2021.08.23. 11:54

A világ harmadik legnagyobb acélgyártója jön létre Kínában

Kína két legnagyobb acélgyártójának egyesülésével a világ harmadik legnagyobb acélgyártó cége jön létre.

(210820) -- SHENYANG, Aug. 20, 2021 (Xinhua) -- A man works at a factory of Ben Gang Group Corporation in Benxi, northeast China's Liaoning Province, Aug. 18, 2021. China's two major steelmakers, Ansteel and Ben Gang Group Corporation, inked a deal on Friday to kick off their merger and restructuring that will create the world's third-largest steelmaker. (Xinhua/Yang Qing) (Photo by Yang Qing / XINHUA / Xinhua via AFP)

Forrás: Xinhua via AFP)

Fotó: Yang Qing

Az Ansteel és a Ben Gang Group által már aláírt egyesülési megállapodás értelmében Liaoning tartomány a tulajdonában lévő 51 százaléknyi Ben Gang részesedést térítésmentesen átadja az Ansteelnek, amelynek ezzel a leányvállalatává válik.

Az egyesülés lezártával az Ansteel 63 millió tonna acéltermelési kapacitással rendelkezik majd, ami a harmadik legnagyobb a világon az ugyancsak kínai Baowu Steel Group és a luxembourgi székhelyű ArcelorMittal után.

Az Ansteel azt tervezi, hogy évi 70 millió tonnára növeli acéltermelését 2025-re. A Ben Gang 1905-ben, az Ansteel 1916-ban jött létre, mindkét cég Liaoning tartományban működik.

Borítókép: A Ben Gang Group dolgozója munka közben a vállalat Liaoning tartománybeli Benxiben lévő üzemében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!