Jön a robottaxi is

2022.04.10. 07:06

Megnyitotta második amerikai gyárát a Tesla

Mivel a kaliforniai fő üzem elérte kapacitáshatárát, a Teslának sürgősen új gyártósorokat kellett létre hoznia Észak-Amerikában.

Néhány héttel a Berlin melletti üzem beindítása után  megnyitotta második amerikai gyárát is a Tesla elektromos autógyártó vállalat.

Az austini üzem Texasban kezdetben elsősorban a Model Y kompakt SUV modellt fogja gyártani, amely a brandenburgi Grünheide szerelőszalagjairól is lefut. Mivel a kaliforniai fő üzem elérte kapacitáshatárát, a Teslának sürgősen új gyártósorokat kellett létre hoznia Észak-Amerikában. Az üzemben járművek mellett akkumulátorokat is gyártanak.

Jövőre Texasban is megkezdődik a Cybertruck kisteherautó gyártása - erősítette meg a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a csütörtök esti megnyitó ünnepségen. A Cybertruck különösen fontos modell az amerikai piacon, ahol a pick-upok a legnépszerűbb járművek közé tartozik. Ebben a szegmensben igyekeznek megvetni a lábukat az olyan autóipari óriások is, mint a Ford és a General Motors, de az induló vállalkozások is, mint a Rivian. A szögletes, rozsdamentes acélból készült Cybertruck pick-upot eredetileg 2021 végére jelentették be piaci bevezetésre, de a gyártás megkezdését elhalasztották.

A megnyitón Musk azt is elmondta, hogy a Tesla egy futurisztikus kinézetű robottaxit is ki fog fejleszteni. A terv ütemezésére és más részleteire azonban nem tért ki. Musk korábban arra helyezte inkább a hangsúlyt, hogy a Tesla tulajdonosok az autóikat autonóm taxiként mások rendelkezésére is bocsáthassák. Azonban az e szolgáltatásra tervezett "Tesla Network" létrehozására kitűzött határidők már elmúltak, és a Tesla vezetéstámogató szoftverének városi forgalomban végzett tesztelése még mindig problémákkal küzd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!