Hipersebesség

2023.02.24. 15:14

Világszerte szolgáltató techcég ötödét szerezte meg a 4iG

A 4iG Nyrt. tőkeemeléssel 9,538 százalékról 20 százalékra növelte az izraeli Space Commmunications Ltd.-ben fennálló részesedését - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Vémi Zoltán

A globálisan működő Spacecom jelentős kompetenciabővülést jelent a 4iG számára, 

a vállalatcsoport az adatátvitel minden területén meghatározó szolgáltatóvá válhat

 - közölték.

A tájékoztatás szerint a tel-avivi tőzsdén jegyzett 

Spacecom világszerte kínál sugárzott, valamint szélessávú műholdas szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A globális lefedettséggel rendelkező szolgáltató Magyarországon és a régióban AMOS 3 műholdján keresztül 2024-ig biztosíthatja szolgáltatásait, ezt követően Magyarországnak újra lehetősége nyílik arra, hogy saját pályapozíciója és frekvenciája fölött rendelkezzen.

E lehetőség kiaknázására jött létre a 4iG csoporton belül a CarpathiaSat Zrt., amely a tervek szerint rögzített föld körüli pályára állítja, illetve üzemelteti majd Magyarország első hírközlési és telekommunikációs kereskedelmi műholdját. Emellett a CarpathiaSat rendelkezik majd a magyar geostacionárius pályaszakasz húsz évre szóló üzemeltetési jogával is  - közölte a 4iG.

A 4iG Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A társaság részvényei 695 forinton zártak csütörtökön. A papír árfolyama az elmúlt egy évben 625 forint minimumot és 910 forint maximumot ért el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!