alkalmazkodás

2018.06.20. 18:40

Közösen fejlesztene furgont a Ford és a Volkswagen

Bár a pletykák szerint a valódi apropót a szén-dioxid-korlátok szigorítása adja, az együttműködés több szempontból is hasznos lehet mindkettőjüknek.

Szándéknyilatkozatot írt alá a Ford Motor Co. és a Volkswagen AG. „stratégiai szövetség lehetőségének a megvizsgálására” könnyű haszongépjárművek közös gyártása és fejlesztése terén.

Az együttműködés célja a kapacitás bővítése, a versenyképesség erősítése és a vásárlók jobb kiszolgálása a kis haszongépjárművek terén

- írja a két vállalat közleménye. A két autóipari konszern ennek érdekében több területen is megvizsgálja közös projektek lehetőségét, például egy közös haszongépjármű-paletta kifejlesztését.

A közlemény szerint a potenciális szövetség nem járna semmilyen részvénycserével vagy kereszttulajdonlást eredményező megoldással.

A Reuters hírügynökséget tájékoztató belső forrás szerint a két vállalat kapcsolatfelvételére azért került sor, mert 2020-tól a kis haszongépjárművekre is a személygépkocsikra érvényes szén-dioxid-kibocsátási korlátok lesznek érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!