Nyaralóknak

2017.07.21. 05:29

Ma többfelé lesz felhős az ég, eső északon várható. Az Adrián zápor, zivatar is lehet

Lapunk naponta frissülő hírekkel tájékoztatja a nyaralókat és a nyaralni indulókat Magyarország és az Adria aktuális időjárásáról.

Péntekre virradó éjszaka egy közeledő, gyenge hidegfront hatására északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de reggel délkeleten még napos időre számíthatunk. Északnyugaton szórványosan zápor, egy-egy zivatar is előfordulhat. A Kisalföldön és Dunántúli-középhegység, illetve a Balaton térségében kissé megélénkül az északnyugati szél, másutt viszont gyenge marad a légmozgás. Igen enyhe lesz a reggel, általában csupán 18 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Péntek napközben a front, miközben gyengül, eléri a keleti országrészt, és délután elsősorban itt számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására. Néhol akár heves zivatar is lehet, nagyobb jég és viharos szél kíséretében. A Dunántúlon és a középső megyékben felszakadozik a felhőzet, de kisebb eséllyel a nyugati, délnyugati határvidéken is lehet egy-egy zápor, zivatar a délután második felétől. Az északnyugati, nyugati szél délután már a középső megyékben élénkülhet meg átmenetileg (zivataroktól függetlenül), a Dunántúlon gyengül a légmozgás. Kissé visszaesik a hőmérséklet, általában 29 és 36 fok közötti maximumok várhatóak (a keleti, délkeleti határvidéken a zivatarok előtt, a déli, kora délutáni órákban lesz a legmelegebb).

A Balaton vize 25; a Velencei-tó vize 24 és a Tisza-tó vize 24 fokos.

A Duna hőmérséklete Esztergomnál 19; Budapestnél 23; Dunaújvárosnál 23; Bajánál 24 fok.

A Tiszán mérhető hőmérsékletek: Tiszabecs 22; Tokaj 23,5; Szolnok 21,5; Szeged 25 fok.

Az Adria vizének hőmérséklete Dubrovniknál, Pulánál, Splitnél és Zadarnál is 25 fokos. A tengerparton felhős idő várható. Északon villámlással kísért zápor és zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet 17 és 35 fok között alakul.

Címkék#meleg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!