Értelmetlen tragédia

2021.12.08. 06:16

16 éves fiú életébe került a jó szelfi

A 16 éves fiú sokadik azoknak a sorában, akiket áramütés ért vonatok tetején szelfizés közben.

Romániában nem ritka az, hogy fiatalok vonatszerelvényekre másznak fel jó képeket készíteni magukról. Ebből adódóan az sem, hogy ilyenkor hozzáérnek egy vezetékhez, és áramütést szenvednek.

Ez vasárnap este Foksányban is így történt. A 16 éves fiú megmászta az állomáson álló vonatot, képet akart készíteni, de eközben túl közel került a felsővezetékhez. A helyszínre gyorsan érkeztek a mentők, miután a szemtanúk egyből hívták őket az eset után. A szakemberek azonban már csak a halál időpontját tudták megállapítani. Hozzátették, hogy olyan súlyos áramütést szenvedett a fiatal, hogy esélye sem volt a túlélésre – írja a Tények.

Augusztusban egy 16 éves kamaszlány Ukrajna közelében mászott fel egy vagonra, ő is s vezetékhez ért és súlyos égési sérüléseket szenvedett. Csupán egy nappal később egy 15 éves fiú Romániában csak a szerencsének köszönhette, hogy túlélte a hasonló esetet.

Romániában egyébként annyira gyakoriak ezek a balesetek, hogy a kormány már kampányt is indított a megelőzésük érdekében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!