Döbbenet

2022.02.16. 12:15

Elképesztő dolgot találtak egy furcsán viselkedő férfi gyomrában

A külföldről Budapestre érkező utazót már a buszpályaudvaron lekapcsolták a rendőrök.

A Készenléti Rendőrség nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében kapott információ alapján 2022. február 14-én hajnalban intézkedés alá vont egy Belgiumból busszal Budapestre érkező nigériai állampolgárt - írja a Police.hu.

Az intézkedés során a férfi a feltett kérdésekre zavaros és kitérő válaszokat adott, a megismételt kérdésekre a korábbiaktól eltérően felelt. Nem tudta egyértelműen megmondani, hogy honnan indult, illetve milyen célból érkezett Magyarországra. A felajánlott üdítőből nem fogyasztott, ami tovább erősítette azt a gyanút, hogy a testében kábítószert csempészhetett Magyarország területére.

A férfit előállították, majd a Semmelweis Egyetem CT Diagnosztikai Részlegébe szállították, ahol a CT vizsgálat során megállapították, hogy a hasüregében 30 db kapszula formájú idegen test található. A Péterfy Kórház Klinikai Toxikológiáján a testéből 30 darab, összesen bruttó 330 gramm fehér színű anyagot – az elsődleges szakértői vélemény szerint kokaint – tartalmazó kapszulát szedtek ki, majd foglaltak le. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke több mint 8 millió forint. A rendőrök ezzel az akcióval több mint 300 adag kokain piacra kerülését akadályozták meg.

 

Forrás: Police.hu

 

A nigériai férfivel szemben a büntetőeljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklásának bűntette miatt folytatja.

 

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!