Száz páciens perelte be

2022.03.22. 05:00

Szándékosan törte le páciensei fogait a csaló fogorvos

Egy wisconsini fogorvost bűnösnek találtak egészségügyi csalásban és más vádakban, miután szándékosan megrongálta betegei fogait, hogy növelje a nyereséget, és így milliókat tett zsebre. Az ügyészek szerint a wisconsini fogorvos több mint 4,2 millió dollárt számlázott a koronakezelésekért 2016 és 2019 között.

2016 és 2019 között a Charmoli több mint 4,2 millió dollárt (több mint egymilliárd forint) számlázott ki a koronákért, ez idő alatt a wisconsini fogorvosok 95 százalékánál több koronát helyezett fel. 2020 végére Charmoli vagyona elérte a 6,8 millió dollárt - írja a hirado.hu.

 

Nyomást gyakorolt ügyfeleire
 

Charmoli megfúrta vagy letörte ügyfelei fogait, és a szándékos sérülésekről készült röntgenfelvételeket „előtte” fotóként elküldte az egészségügyi  biztosítónak, hogy igazolja a koronázási eljárásokat.

„A biztosítótársaságok azt feltételezték, hogy ezek a sérülések a fogak műtét előtti állapotát tükrözik, és ennek eredményeként kifizették a kárigényeket. Charmoli sok betege jelentős önrészt is fizetett ezekért a kezelésekért” 

– áll a sajtóközleményben.

Az egyik ügyfél, Todd Tedeschi azt vallotta, hogy Charmoli nyomást gyakorolt ​​rá, hogy két koronát is felhelyezzen neki annak ellenére, hogy Tedeschi azt hitte, hogy a fogai rendben vannak. „Túlzásnak tűnt, de nem tudtam jobbat” – mondta Tedeschi. „Ő volt a szakember, bíztam benne.”

 

Charmoli csalására végül akkor derült ki, amikor 2019-ben eladta fogorvosi rendelőjét. Az akták áttekintése közben az új tulajdonosok észrevették a Charmoli által végzett koronakezelések magas arányát, és jelentették a hatóságoknak.

 

Charmoli közel száz korábbi betege perelte be orvosi műhiba miatt, de ezek az ügyek akkor kezdődnek meg, amikor a fogorvos szövetségi büntetőeljárása lezárul. Wisconsin állam hatóságai 2021 februárjában felfüggesztették Charmoli fogorvosi engedélyét a fegyelmi eljárási

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában