Hsalálra késelte a feleségét

2022.04.22. 15:50

Gyilkosság miatt halálra ítéltek egy amerikai férfit Kínában

Halálra ítéltek egy amerikai férfit Kínában, miután a bíróság bűnösnek mondta ki egy kínai nő meggyilkolásában.

A kelet-kínai Ningpo város középfokú bírósága korábbi barátnője megöléséért szabott ki halálbüntetést az amerikai Shadeed Abdulmateenre.

A Los Angelesből származó férfi a Ningpo Műszaki Egyetemen dolgozott angoltanárként, amikor 2019-ben megismerkedett a Csen vezetéknéven azonosított későbbi áldozatával. A bíróság szerint Abdulmateen akkor azt hazudta Csennek, hogy elvált. Amikor 2021 májusában, a 21 éves Csen megpróbált véget vetni a kapcsolatuknak, a férfi megfenyegette. Abdulmateen június közepén találkozót szervezett a volt barátnőjével, amelyre egy összecsukható késsel érkezett. A férfi a késsel többször arcon és nyakon szúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt.

 

Szóltak az amerikaiaknak
 

A bíróság a halálbüntetés kiszabásának szükségességét azzal indokolta, hogy a férfi előre kitervelte tettét. A kínai állami sajtó beszámolója szerint a bíróság az előírásoknak megfelelően tájékoztatta az amerikai diplomáciai képviseletet az ügyben. Arról egyelőre nem adtak tájékoztatást, hogy az elítélt kíván-e fellebbezni a kiszabott büntetés ellen.

A kínai büntetőjog szerint a külföldi bűnelkövetőkre ugyanazok a büntetések róhatók ki Kínában, mint a kínaiakra, ez alól csak a diplomáciai mentességet élvezők jelentenek kivételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!