Siker

2022.04.01. 09:50

Toplistás magyar bűnözőket kaptak el országhatáron kívül a nyomozók

Újabb két top 50-es körözött férfit sikerült elfogni összehangolt akció keretében a múlt héten Angliában és Spanyolországban.

Mindkét esetben nemzetközi együttműködés vezetett eredményre. Az Egyesült Királyság területén a top körözött édesapja is fennakadt a hálón, akit szintén köröztek – írja az Origo.

 

Az Egyesült Királyságban lévő Derbyben fogták el a nemzetközi elfogatóparancs alapján körözött N. Tibort és az édesapját, N. Jánost. Mindkét szökevénnyel szemben költségvetési csalás miatt adott ki nemzetközi elfogatóparancsot a bíróság. N. Tibor a legkeresettebb körözött bűnözők listáján szerepelt. 

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály nyomozói az Egyesült Királyság társhatóságaival együtt azonosították mindkettejük tartózkodási helyét Angliában. A társhatóságok március 23-án, összehangolt akcióban két külön címen fogták el a körözött bűnözőket. Kiadatásukról később döntenek.

 

F. Miklóst költségvetési csalás miatt 8 év fegyházra ítélte a gyulai törvényszék. Egy másik bűncselekmény, szintén költségvetési csalás miatt is eljárást indítottak ellene a Fővárosi Törvényszéken. Ebben az ügyben is súlyos büntetésre számíthat.
 

F. Miklós el akarta kerülni a már jogerőre emelkedett súlyos fegyházbüntetést, ezért tavaly év végén megszökött. A Békéscsabai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai forró nyomon követték az útját. Megállapították, hogy valószínűleg külföldön lehet. Európai elfogatóparancsot adtak ki ellenük, emellett a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai felkérték a Nyomozó Iroda munkatársait, hogy segítsenek a szintén top 50-es körözött bűnöző elfogásában.
 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda felvette a kapcsolatot a Spanyol Központi Célkörözési Egységgel, akikkel együtt sikerült megállapítani, hogy F. Miklós a Spanyolországhoz tartozó Mallorcán lehet. 

 

A spanyol fejvadászoknak pedig március 29-én nemzetközileg koordinált rendőri akcióban sikerült azonosítaniuk és elfogniuk a férfit a mallorcai Alcludia város üdülőövezetében. F. Miklós kiadatásáról is később döntenek.

 

Illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!