Tomboló migránsok

2019.10.03. 12:03

Eladási sikerlisták élén debütált nálunk a Gerilla című könyv

Társadalmi sci-fi Franciaország elképzelt végnapjairól. Hátborzongató korjelentés Európa legégetőbb problémájáról, a mind beláthatatlanabbá váló bevándorlási hullámokról.

Laurent Obertone, French journalist and essayist. January 18th, 2013. Photo Damien Grenon

Forrás: AFP / Photo12

Fotó: Damien Grenon

A megjelenés hetében az eladási sikerlisták élén debütált a Gerilla című könyv – " target="_blank" rel="noopener">tudatta közleményében a könyv kiadója, a Kárpátia Stúdió.

Mint írták, Laurent Obertone regénye

a legnagyobb internetes kereskedő cég Politika és Történelem kategóriájában is első helyen van, az összetett sikerlistán pedig a második helyet foglalja el.

„Hasonló híreket kaptunk más kereskedőktől is. Például a Magyar Menedék könyvesbolt egyedüli boltként csak kedden 300 példányt értékesített” – jelezte a kiadó, hozzátéve: a kötetből már utánnyomást rendeltek, s igyekeznek rövid időn belül minden olvasói igény kielégíteni.

Azok számára, akik még nem hallottak Laurent Obertone könyvéről, a kiadó Bán Mór, a Hunyadi-sorozat szerzőjének ajánlóját is közreadta.

Megdöbbentő regény a közeljövőről:

GERILLA

Franciaország végnapjai

Műfaja szerint a francia Laurent Obertone regénye társadalmi sci-fi, keserű, rémisztő disztópia. Valójában azonban hátborzongató korjelentés. Nagyon is a máról szól, Európa legégetőbb problémájáról, a mind beláthatatlanabbá váló bevándorlási hullámokról, a migrációról, és annak várható következményeiről.

Három nap krónikáját olvashatjuk ebben a sodró lendületű regényben. Szikár, száraz stílusban megírt, mégis torokszorítóan élethű részletek során követhetjük figyelemmel Franciaország közeljövőben prognosztizált utolsó három napját.

A „díszletek” ismerősek lehetnek napjaink híradásaiból is: muszlim bevándorlók által ellepett külső városnegyedek, elégedetlen tömegek, terroristák, az iszlám mindenhatóságában hívő, az őslakos európaiakban elpusztítandó ősellenséget látó bevándorlók felkelésének lehetünk tanúi.

A konfliktust egy sarokba szorított rendőr robbantja ki, aki kénytelen az egyik párizsi no-go zónába behatolni. Mivel a muszlim fiatalok az életét fenyegetik, a fegyverét használja. A balliberális tömegmédia egyértelműen rendőri túlkapásról beszél, a szélsőjobb provokációjáról, a fasizmus ébredéséről.

A következmények iszonytatóak: a sok milliónyi bevándorló féktelen pusztításba kezd, elfojthatatlan erőszakhullám söpör végig Franciaországon. A demokratikus államrend kártyavárként omlik össze, a társadalomba évtizedeken át eredménnyel sulykolt liberális eszmék lehetetlenné teszik az érdemi ellenállást.

Obertone regénye döbbenetes erővel jeleníti meg, hová vezethet az az út, amin most Nyugat-Európa felelőtlen politikusai vezetik országaikat. A regény leghátborzongatóbb jelenetei azonban nem az erőszak, a pusztítás megidézései, hanem a liberális agymosáson átesett társadalom képviselőinek, antifák, jogvédők, migráns-simogatók, szélsőbalosok gondolkodásmódjának megjelenítése.

Ezek az emberek még akkor sem képesek felfogni, mit tettek Európával, amikor a végpusztulás a szemük láttára tombol.

A regény három esztendeje jelent meg Franciaországban, s noha sok könyvesbolt ki sem rakta polcaira, a média jószerivel elhallgatta, mégis 125 ezer példány fogyott belőle.

Német, olasz, s a Kárpátia Stúdiónak köszönhetően immár magyar nyelven is elérhető. A napokban jelent meg folytatása franciául, „Barbárok kora” alcímmel.

A regény egy szuszra elolvasható, sodró, lendületes mű. Attól tartok, azon disztópiák közé tartozik, amire nem is oly soká úgy fognak utalni, mint az utolsó figyelmeztetések egyikére. Bárcsak minél többen elolvasnák, olyanok is, akik ma még támogatják, vagy akár segítik a migránsok betelepítésének folyamatát. Bárcsak minél elevenebb vita folyna róla! Kétségkívül ez az utóbbi évek egyik legfontosabb európai regénye, Michel Houellebecq „Behódolás” című művének nyersebb, őszintébb, talán kevésbé művészi, de sok szempontból átélhetőbb változata.

Bán Mór

A könyv híre már a televíziós beszélgetőműsorokig is eljutott, a legutóbb a Hír TV Sajtóklubjában volt téma a kötet, ahol Szentesi Zöldi László beszélt a kötetről.

Íme, az adásnak ez a részlete:

 

Borítókép: a Gerilla című könyv szerzője, Laurent Obertone

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!