Járvány

2020.04.13. 12:30

Andrea Bocelli az üres milánói dómban adott húsvéti koncertet (videó)

Szokatlan koncertjét élőben lehetett követni YouTube-csatornáján.

6219972 13.04.2021 In this handout photo released by Universal music press service, Italian tenor Andrea Bocelli performs a solo "Music for Hope" Easter concert from an empty Milan Cathedral during the coronavirus lockdown, in Milan, Italy. The concert was streamed live to millions of people around the world. Press service of Universal music

Forrás: AFP

Fotó: Universal music

A koronavírus-járvány miatt üres milánói dómban lépett fel vasárnap este Andrea Bocelli világhírű olasz tenor. Bocellit a történelmi katedrális orgonistája, Emanuele Vianelli kísérte a koncerten, amelyen Bach és Gounod Ave Mariája és Mascagni Sancta Maria című műve is elhangzott, és amely az Amazing Grace (Csodás kegyelem) című keresztény egyházi énekkel zárult.

A koncert előtt Andrea Bocelli az ugyancsak néptelen Dóm-téren tartott néhány énekpróbát.

A Music for Hope (Zene a reményért) című előadás megszervezésében Milánó városán kívül a dóm, a Sugar Music, a Universal Music Group és a YouTube is közreműködött, és Bocelli a fellépésért nem fogadott el honoráriumot.

„Biztos vagyok abban, hogy Bocelli hangja olyan lesz, mint egy erős, meleg ölelés, amelyet mostanában mindannyian hiányolunk, és megmelengeti Milánó, Olaszország és a világ szívét” – mondta a koncert előtt Giuseppe Sala milánói polgármester.

A 61 éves vak énekes közleményében hangsúlyozta, hogy hisz a közös ima erejében.

„Hiszek a keresztény húsvétban, a feltámadás egyetemes szimbólumában, amire mindenkinek – akár hívő, akár nem – igazán szüksége van most” – írta Bocelli.

A koncerttől függetlenül a sztártenor alapítványa pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy ezzel segítse a koronavírus-járvány frontvonalában küzdő kórházi dolgozók védőfelszereléssel való ellátását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!