Új főhadiszállás

2020.06.18. 10:13

A Medici család börtöneibe költöztetik az Uffizi képtár irodáit

A toszkán uralkodócsalád, a Mediciek által a 16. században Firenzében építtetett börtönökben kapnak helyet a jövőben az Uffizi épületegyüttes adminisztratív és technikai ügyeket intéző irodái.

Forrás: Shutterstock

A múzeum új főhadiszállása 1120 négyzetméteren terül el, az alkalmazottak várhatóan június végén foglalják el az új helyszínt.

Az intézmény több irodái egyesülhetnek itt, ami megkönnyíti a munkát és a koordinációt mondta szerdán Eike Schmidt, az Uffizi Képtár igazgatója.

Az igazgató elmondta, elégedettek a vendégszámmal a képtár június 3-i nyitása óta.

Csak az elmúlt hétvégén 24 százalékkal emelkedett a látogatók száma. Ennél jobb újrakezdést nem is remélhettünk fejtette ki.

Napjainkban a látogatóknak lehetősége nyílik úgy megismerni az Uffizi Képtárat és Firenze utcáit, ahogy azok nagyszüleink idejében voltak, mivel lényegesen kevesebb az ember a lezárások előtti időszakhoz képest. A hatvanas évek eleje óta nem adatott meg az a szabadság, hogy a képtár mesterműveit tolongás nélkül csodálhassuk meg

mondta Schmidt.

A koronavírus-járvány miatt a múzeumnak jelentősen csökkentenie kell az intézményben egyidejűleg tartózkodók számát. Egyidejűleg legfeljebb 450 ember tartózkodhat a képtárban, fele annyi, mint a március 8-i lezárás előtt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!