Rekordáron

2021.01.15. 08:55

3,175 millió euróért kelt el Hergé egy 1936-ban készült rajza

Hergé Le Lotus bleu (A kék lótusz) című képregényének borítójához készült rajza csütörtökön a párizsi Artcurial aukciósház árverésén talált gazdára.

Simon van Oostende and Vinciane de Traux pictured during the presentation of the original sked of the cover of the album the Blue Lotus (Le Lotus Bleu - De Blauwe Lotus) of Herge's famous comic book series Tintin (Kuifje), at the Brussels Artcurial gallery, Friday 18 September 2020. This work of art is presented in Europe before the auction on November 21st in Paris. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Forrás: AFP

Fotó: Nicolas Maeterlinck

Az 1936-ban kínai tintával és vízfestékkel készült táblakép Tintin és kutyája kalandjainak Kínában játszódó ötödik kötetéhez készült, ám nyomtatását túl drágának ítélte meg a kiadó, ezért a történet végül egy másik borítóval jelent meg.

Az aukciósház szakemberei a rajz leütési árát 2-3 millió euró közé becsülték.

A Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) ötödik képregénye az 1931-es japán megszállás idején játszódik Kínában, ahol egy japán kémhálózat és drogcsempészek után nyomoz.

A korábbi Hergé-eladási rekordot 2014-ben állították fel, amikor 2,6 millió euróért kelt el a Tintin-képregények címoldalára készült rajzok gyűjteménye szintén az Artcurial árverésén.

Borítókép: Hergé Le Lotus bleu (A kék lótusz) című képregényének borítójához készült rajza

Címkék#hergé

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!