teljesítmény?

2021.01.07. 15:41

Elutasították a Grammy-jelölést, mert szerintük túl sok a fehér jelölt

A három zenészt a gyerekzenei album kategóriában jelölték volna a neves díjra.

Visszautasította a Grammy-jelölést három előadó, Alastair Moock, a The Okee Dokee Brothers és a Dog on Fleas, akiket a gyerekzenei album kategóriában jelöltek a neves díjra – írja a V4NA hírügynökség.

A lépést azzal indokolták, hogy a kategóriában minden jelölt fehér bőrű.

Alastair Moock szerint egy ilyen év után nem jó, hogy csak fehér bőrű jelöltek vannak. Bár ő maga szeretne Grammy-díjat kapni, nem így, amikor a pálya szerinte nem mindenki számára kiegyenlített.

Three Grammy contenders decline nomination because everyone in their category is white https://t.co/33GuQWtRfV

A The Okee Dokee Brothers egyik tagja pedig azt mondta, hogy úgy vélték, a visszalépéssel tudnak a legjobban tiltakozni és kiállni azon színes bőrű emberek mellett, akiket sokszor kihagynak a jelölésekből. Szerinte az ő csapatuk nemcsak abból áll, hogy fehérek gitároznak a gyerekeknek, ők be akarnak fogadni mindenféle zenét a közösségükbe.

Mindeközben a Not the Bee oldala arra mutatott rá, hogy az elmúlt években a gyerekzenei kategóriában volt színes bőrű nyertes, erről viszont már nem számoltak be a visszalépő zenészek. Emellett azzal sem foglalkoztak, hogy más kategóriákban, például a rapnél, szinte csak színes bőrűek vannak a jelöltek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!