Zene

2021.05.23. 09:32

Olaszország nyerte a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált

Olaszország nyerte a 2021-es Eurovíziós Dalfesztivált a Ma:neskin rockzenekar fergeteges előadásának köszönhetően.

Az izlandi Daoi and Gagnamagnio együttes 10 Years című dalának egy korábbi próbán készült felvételét vetítik le a nézőknek a 65. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében a rotterdami Ahoy arénában 2021. május 20-án.

Forrás: MTI / AP

Fotó: Peter Dejong

Olaszország a harmadik alkalommal végzett az élen a verseny több évtizedes történetében. A második helyre Svájc futott be. Magyarország idén nem indult.

A 65. alkalommal megrendezett nemzetközi zenei vetélkedőt csökkentett létszámú közönség előtt rendezték meg idén. Tavaly, történetében először, a világjárvány miatt elmaradt a dalfesztivál.

A rotterdami eseményen, az Ahoy Arénában, mintegy 3500 előzetesen tesztelt néző vehetett részt, ami a létesítmény 20 százalékos kihasználtságát jelentette.

Borítókép: az izlandi Daoi and Gagnamagnio együttes 10 Years című dalának egy korábbi próbán készült felvételét vetítik le a nézőknek a 65. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében a rotterdami Ahoy arénában 2021. május 20-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!