eredeti felvételek

2021.06.18. 14:49

A Beatlesről készített dokumentumfilmet A gyűrűk ura rendezője

Az exkluzív anyagra épülő film elkészültét Paul McCartney, Ringo Starr, valamint John Lennon és George Harrison özvegye is támogatja.

The Beatles (l-r) George Harrison, Paul McCartney, John Lennon and in the background Ring Starr at the drums, perform in Circus Krone in Munich on the 24th of June in 1966 in front of German audience. Paul McCartney will celebrate his 60th birthday on the 18th of June in 2002. (Photo by Rauchwetter / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP/DPA

Fotó: Rauchwetter

A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.

A tervek szerint az alkotást nem mozifilm formájában, hanem három, egyenként kétórás részben mutatják be. Korábban Jackson augusztusi mozipremierről beszélt.

„Több mint hat órán át olyan intim közelségből ismerjük meg a Beatlest, ahogyan az korábban elképzelhetetlen volt” – mondta az Oscar-díjas rendező.

Jackson három éven át válogatott eddig meg nem jelent, 1969-es anyagokat, melyeket akkoriban a Let it Be című Beatles-játékfilm és az azonos című album számára forgattak.

A projekt több mint 50 órányi exkluzív anyagra épül. A producerek közlése szerint a film elkészültét Paul McCartney, Ringo Starr, valamint John Lennon özvegye, Yoko Ono Lennon és George Harrison özvegye, Olivia Harrison is támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!