nyári fesztivál

2021.06.02. 14:05

A klasszikus zene sztárjai lépnek fel az Elbphilharmonie-ban

A klasszikus zene sztárjai, köztük Daniel Barenboim, a Labeque nővérek és Igor Levit is fellép a hamburgi Elbphilharmonie-ban a nyáron.

31 May 2021, Hamburg: Numerous seats remain unoccupied due to corona for the reopening of the Elbphilharmonie with the concert "Song of America: A Celebration of Black Music". Photo: Markus Scholz/dpa (Photo by MARKUS SCHOLZ / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / DPA / dpa Picture-Alliance

Fotó: Markus Scholz

Az intézmény nyári fesztiválján

július 26. és augusztus 29. között 24 különböző program keretében 44 koncertet rendeznek a nagyteremben

- közölte kedden az Elbphilharmonie.

A dzsessz sztárjai közül koncertet ad Matthias Goerne, Bill Frisell és Wolfgang Muthspiel is. A pop műfajában olyan világsztárok lesznek hallhatók a hamburgi koncertközpontban, mint Caetano Veloso, Martha és Rufus Wainwright.

Szinte minden koncertet duplán tartanak meg, tehát a művészek egy estén kétszer lépnek színpadra.

A „Elbphilharmonie nyár” az elmúlt évekhez hasonlóan 2021-ben is egyfajta ötödik évszakként egészíti ki a szokásos szezont.

„Soha korábban nem volt azonban a program ennyire sűrű és gazdag, mint ezen a nyáron,

amikor a koncertek nélküli hónapok után minden eddiginél nagyobbra nőtt az élő zene iránti vágy” – közölték a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!