kosztümcsodák

2021.06.19. 07:33

Elárverezik a Bécsi Állami Operaház legendás jelmezeit

A hetvenhat jelmezből befolyó összeget az utánpótlás nevelésére fordítják.

Gundula Janowitz and Eberhard Waechter in "Simone Boccanegra" by Giuseppe Verdi. Vienna State Opera. 1969. Photograph by Franz Hubmann. (Photo by Franz Hubmann / IMAGNO / APA-PictureDesk via AFP)

Forrás: APA-PictureDesk/AFP

Fotó: Franz Hubmann

Elárverezik a Bécsi Állami Operaház legendás jelmezeit június 29-én a Dorotheum aukciósházban, a bevétel jó célt szolgál, az utánpótlás nevelésére fordítják.

Hetvenhat jelmezt visznek árverésre, köztük a Franco Zeffirelli által 1978-ban színpadra állított Carmen kosztümcsodáit, vagy az 1957-ben bemutatott, Joseph Gielens rendezte Pillangókisasszony textiljeit.

Az árverésre bocsátott jelmezeket olyan világsztárok öltötték magukra, mint Edita Gruberova, Anna Netrebko vagy Plácido Domingo.

Az operarajongók licitálhatnak Donizetti Roberto Devereux című operájából I. Erzsébet ruhájára, amelynek értékét öt-hatezer euróra becsülik az aukciósház szakemberei. Szuzuki jelmeze a Pillangókisasszony című operából 1500-2500 euróért kelhet el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!