Világpremier

2021.07.25. 07:15

Penelopé Crúz tűnik fel elsőként a vásznon a Velencei Filmfesztiválon

A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben Pedro Almodóvar filmjével nyitja majd a vetítéseket.

Spanish actress Penelope Cruz arrives for the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Almodóvar új, Madres paralelas című filmjének világpremierjét szeptember 1-jén tartják a velencei Lidón. A produkcióban többek között szerepelni fog Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón és Israel Elejalde is. A spanyol rendező elmondta, nagy örömöt és megtiszteltetést jelent neki, hogy az idei rendezvény az új filmjével nyílik.

A Variety című szórakoztatóipari hírportál szerint Almodóvar a pandémia alatt forgatta a Madres paralelas című produkciót. A rendező legújabb munkájának középpontjában három anya áll, de eltérve az anyasággal foglalkozó olyan korábbi munkáitól, mint a Mindent anyámról vagy a Fájdalom és dicsőség, ezúttal a tökéletlen anyákra helyezi a hangsúlyt.

A rendező 38 éve mutatkozott be először a Velencei Filmfesztiválon, azóta pedig 2019-ben Arany Oroszlán-életműdíjat is kapott Velencében.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál teljes programját július 26-án hozzák majd nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!