Nagyszabású produkció

2021.10.11. 13:45

Az atombomba atyjáról forgat filmet a világhírű rendező, Christopher Nolan

A filmet gyártó Universal Pictures bejelentette, az Oppenheimer című film 2023 júliusában kerül a mozikba.

Portrait de Julius Robert Oppenheimer (1904 - 1967) physicien americain. Padoue 09/1964. © Farabola/ Leemage (Photo by leemage / Leemage via AFP)

Forrás: Leemage via AFP

Fotó: Tullio Farabola

Christopher Nolan az atombomba atyjáról, a zsidó származású amerikai elméleti fizikus Robert Oppenheimerről forgat életrajzi filmet. A főszerepet az ír színész, Cillian Murphy kapta.

Az 1904 és 1967 között élt Oppenheimer irányította az új-mexikói sivatagban lévő Los Alamosban a titkos Manhattan-tervet.

A produkció a 2. világháború alatt játszódik, amikor a zseniális elméleti fizikus kulcsszerepet játszott az atombomba elkészítésében.

Christopher Nolan, a Batman: Kezdődik!, az Eredet és a Csillagok között rendezője Kai Bird és Martin J. Sherwin Pulitzer-díjas életrajzi könyve alapján forgatja a filmet. A felvételek 2022 elején kezdődnek.

A rendező már többször dolgozott együtt Murphyvel. A 45 éves színész szerepelt a Batman: Kezdődik!, A sötét lovag, az Eredet és legutóbb a Dunkirk című filmjében is, de ez lesz az első alkalom, hogy ő kapja a főszerepet. A filmsztárt a közelmúltban a Hang nélkül 2. című horrorban láthatták a nézők a filmvásznon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!