Járvány

2021.03.09. 07:01

Festménye elárverezésével támogatná a brit egészségügyet Banksy

A világhírű graffitiművész, Banksy hárommillió fontot (1,3 milliárd forintot) szeretne előteremteni a brit egészségügy számára egy eredeti festménye elárverezésével.

A handout picture recieved from University Hospital Southampton on May 7, 2020 shows a member of staff posing with an artwork by street artist Banksy called "Game Changer", showing a boy playing with a nurse superhero toy with figures of Batman and Spiderman discarded in a basket as a tribute to NHS staff who are continuing to work during the COVID-19 pandemic, on a wall at the University Hospital Southampton, southern England. - A new artwork by Banksy in honour of Britain's health service has gone on display in a hospital, paying tribute to medics battling the coronavirus pandemic in the second hardest-hit country. The street artist also posted an image of the work on Instagram, which shows a boy in dungarees playing with a figurine of a nurse in a superhero cape. (Photo by Stuart MARTIN / various sources / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / UNIVERSITY HOSPITAL SOUTHAMPTON / STUART MARTIN " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - MANDATORY MENTION OF ARTIST UPON PUBLICATION - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP / UNIVERSITY HOSPITAL SOUTHAMPTON

Fotó: Stuart Martin

A southamptoni General Hospital egyik belső falán a koronavírus-járvány első hulláma alatt jelent meg Banksy Game Changer című alkotása. A vászonra készült festményt akarja most árverésre bocsátani a művész.

A festmény értékét előzetesen 2,5-3,5 millió fontra (1-1,5 milliárd forintra) becsülték a BBC News cikke szerint.

A képen egy kisfiú térdel és szuperhősökkel játszik, de miközben Batman és Superman már a szemeteskosárba került, a gyerek kezében egy ápolónőbaba van.

Az egyméterszer egyméteres kép a sürgősségi osztály folyosóján lógott. A Christie's szerint, amely az árverést szervezi,

a kép a reményt és a pandémiában helytálló egészségügyi személyzet iránti tiszteletet jelképezi.

Az árverés után a kép reprodukciója kerül vissza a kórház falára.

Amikor a kép megjelent a kórházban, egy üzenet is tartozott hozzá, amelyben a művész köszönetet mondott a kórház dolgozóinak és reményét fejezte ki, hogy a fekete-fehér festmény egy kicsit felderíti a helyet, ahová került.

Az árverést március 23-án tartják Londonban. A kép hétfőtől egy héten át tekinthető meg a Christie's londoni központjában.

Borítókép: a kórház egyik alkalmazottja Banksy képével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!