kiadnák a gyűjteményt

2017.10.18. 16:45

Hiphop- és rapantológia készülhet

A Kickstarter portálon indított adománygyűjtő kampányt a washingtoni Smithsonian Intézet, hogy összegyűjtsön 250 ezer dollárt a számos hanganyagot, dokumentumot és fényképet tartalmazó Smithsonian Anthology of Hip-Hop and Rap című antológia megjelentetéséhez.

Az antológia kilenc lemezt, több mint 120 zeneszámot, valamint egy tanulmányokkal és eddig publikálatlan fényképekkel teli 300 oldalas könyvet fog tartalmazni.

„A hip hop és rapantológia megjelentetése céljából indított Kickstarter-kampány az egyik legfontosabb, a jelenkor történelmét érintő projektje a Smithsoniannek, mert megmutatja, hogy az intézmény tevékenysége ugyanannyira kiterjed a mára és a holnapra, mint a tegnap eseményeire” – hangsúlyozta közleményében Lonnie G. Bunch III, az afrikai amerikai nemzeti múzeum alapító igazgatója.

A megcélzott 250 ezer dollárból eddig valamivel több mint 45 ezer dollár gyűlt össze. A kampány november 16-ig tart.

Amennyiben sikerül összegyűjteni a szükséges összeget, akkor az antológia a terveknek megfelelően 2018 decemberében jelenik meg.

Az antológia a Smithsonian részeként működő afrikai-amerikai nemzeti múzeum, a National Museum of African American History and Culture, valamint az intézet tulajdonában lévő Smithsonian Folkways Recordings nonprofit lemezkiadó együttműködésével valósul meg.

A Smithsonian Folkways Recordings eddig már két hasonló antológiát adott ki, az egyiket Anthology of American Folk Music, a másikat Jazz: The Smithsonian Anthology címmel.

A borítóképen az amerikai rapper, Kanye West látható koncert közben. AFP / GUILLAUME BAPTISTE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!