szombaton rajt

2017.08.08. 13:53

Conte: Nem lesz könnyű dolgunk

Edzői pályafutása legnehezebb idényére készül Antonio Conte, a Chelsea szakvezetője, de bízik benne, hogy csapata megvédi bajnoki címét az angol labdarúgó-élvonalban.

„Biztos vagyok benne, hogy ez lesz karrierem eddigi legnehezebb szezonja. Angliában nagy a nyomás, mert ez a világ legerősebb bajnoksága. Végig harcban kell lennünk a címvédésért, de nem lesz könnyű dolgunk” – nyilatkozta az olasz tréner, aki szerint hat csapat fog versenyezni az elsőségért.

Conte az első angliai idényét nagy sikerekkel zárta, hiszen a Chelsea megnyerte a bajnokságot, az FA Kupában pedig második lett.

Eddig négy játékos írt alá a londoniakhoz: Antonio Rüdiger, az AS Roma védője, Tiemoué Bakayoko, az AS Monaco középpályása, Álvaro Morata, a Real Madrid csatára, valamint Willy Caballero, a Manchester City kapusa.

A Chelsea-től John Terry a másodosztályú Aston Villához, Nemanja Matic pedig a Manchester Unitedhez távozott, és minden bizonnyal Diego Costa sem marad.

Az új csapatkapitány, Gary Cahill úgy vélekedett, a keretük már most is erős, de reménykedniük kell, hogy nem lesz sok sérültjük. „Nyilvánvalóan nagyon fontos, hogy akik érkeznek, minél gyorsabban beilleszkedjenek. Mindenkinek játékban kell lennie, mert fontos a pihenés, hiszen sok mérkőzésünk lesz” – fogalmazott.

A Chelsea a Premier League első fordulójában, szombaton a Burnleyt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!