kiközösítve

2017.08.09. 19:55

Makwala egyedül futott 200-on

Isaac Makwala egyedül futva is teljesítette a szükséges időt és bejutott a szűk két óra múlva rajtoló elődöntőbe férfi 200 méteren a londoni atlétikai világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség (IAAF) engedélyezte ugyanis a szám selejtezőjét kényszerűen kihagyó botswanai sprinternek, hogy az esti elődöntő előtt „szólózzon”, és ha 20.53 másodpercet (vagy annál jobbat) teljesít, rajthoz állhat a második körben.

Makwala jó eséllyel pályázott a továbbjutásra, mivel 19.77 másodperccel övé az idei legjobb idő. Nem is okozott csalódást sem magának, sem szurkolóinak: az esőzés ellenére, egyedül futva is remekelt, 20.20 másodperc alatt ért célba a közönség zajos éltetése közepette, beérkezése után pedig örömében öt fekvőtámaszt is csinált, jelezve, fizikailag és lelkileg is rendben van.

Makwalát betegség miatt nem engedték elindulni a 400-as döntőben, miután az egyik áldozatává vált a több versenyzőt is érintő ételmérgezésnek. A 30 éves atléta a 200 méter hétfői előfutamai előtt lett rosszul, ám kedden futni akart, és épp ezért ki is ment a stadionba. Azonban nem engedték rajthoz állni, visszaküldték a szállodába, mert a brit egészségügyi rendelkezések szerint a fertőzés miatt 48 órás karanténban kell lennie. Az elkülönítés szerda délután ért véget.

A hétfői 200-as előfutamokból idővel – tehát nem közvetlenül – a portugál David Lima jutott tovább utolsóként 20.54-gyel, ezért kellett Makwalának legalább 20.53-at futnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!