pontokba került

2017.08.21. 11:54

Rosszul alkalmazták a videóbírót a Serie A-ban

Sinisa Mihajlovic, a Torino labdarúgócsapatának edzője szerint Davide Massa játékvezető szabályos körülmények között született góltól fosztotta meg őket a Bologna elleni vasárnapi bajnokin, és rosszul alkalmazta a videóbírós szabályt.

A találkozó 83. percében – 1-1-es állásnál, amely végül a végeredmény is lett – a torinói Álex Berenguer lőtt a hazai csapat kapujába, de a bíró a gólpassznál lest jelzett, és belefújt az akcióba. Az előkészítő Andrea Belottihoz azonban egy bolognai játékostól, Mattia Destrótól került a labda, így ő nem lehetett leshelyzetben.

„Szabályos gólt nem adtak meg. A stadionban mindenki látta, hogy Destrótól került a labda Belottihoz” – mondta Sinisa Mihajlovic. A szakember hozzátette: ők az új szabályról azt a tájékoztatást kapták, hogy kétes esetekben a játéknak folytatódnia kell, és a játékvezetőnek csak azt követően kell kérnie a videóbírós kolléga segítségét, ha az akció már befejeződött és a játék áll.

Massa azonban lest ítélve azelőtt a sípjába fújt, hogy Berenguer a kapuba lőtt volna. Így később már hiába kérte a videóbírót, a döntését nem változtathatta meg. A játék a hazai együttes által elvégzett szabadrúgással folytatódott.

„A játékvezető is csak ember, tehát hibázhat, de nem lett volna szabad megszakítania a játékot. Egyébként mi értelme a videóbírónak?” – utalt Massa döntésére Mihajlovic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!