Huliganizmus

2017.09.12. 15:05

A Monaco szurkolók nélkül ront a Besiktasnak

A Monaco labdarúgócsapata nem számít szurkolóira Isztambulban, a Besiktas elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen november elején.

A Monaco a huliganizmus kezeléséért felelős francia szerv (DNLH) javaslatára hozta meg a döntését. Az előző BL-idényben meglepetésre elődöntős együttes kedden tájékoztatta a klub szimpatizánsait, hogy a török klubtól nem kér jegyeket a találkozóra, nem szervez a drukkerek számára közös utazást, illetve arra kéri őket, hogy ezeket önállóan se intézzék el maguknak.

A Besiktast és az Olympique Lyont azért büntette meg az európai szövetség (UEFA), mert április közepén a két együttes franciaországi Európa Liga-negyeddöntője a török együttes szurkolóinak sportszerűtlen viselkedése miatt – pirotechnikai eszközöket dobáltak a hazaiak szektorába, ahonnan több tucat ember a pályára szaladt – háromnegyed órás késéssel kezdődött. Az UEFA mindkét klubot 100 ezer euró megfizetésére kötelezte, illetve egy évre kizárta az európai kupaküzdelmekből. Utóbbi szankciót azonban két évre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!