kiéhezett a góllövésre

2017.09.13. 18:21

Ronaldo Messi nyomába ered

Ma este a Real Madrid is pályára lép a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitófordulójában, kiegészülve a blancók portugál klasszisával.

Miután a csoportkör első játéknapján pályára lépő Barcelona gárdája meglepően könnyen gyalogolt át a Serie A címvédő Juventuson (3-0), már csak presztízsből is fel van adva a lecke a madridiaknak. Ha már a presztízsnél tartunk, Lionel Messi kétszer is betalált (ráadásul pályafutása során először vette be Gianluigi Buffon kapuját), így a spanyol bajnokságban még eltiltását töltő Cristiano Ronaldo már tűkön ülve várja, hogy lelombozza az ellenfelet.

Hazai szempontból külön pikantériája a szerda esti Real Madrid-APOEL találkozónak, hogy a ciprusiak kezdőjében kaphat helyet a Puskás Akadémiától frissen szerződtetett Sallai Roland, akinek a hétvégi bemutatkozása igencsak jól sikerült új klubjában: egy parádés góllal és egy kiharcolt büntetővel vette ki részét csapata 4-1-es győzelméből.

Ha ilyen eredményre nem is, de tisztes helytállásra biztosan számíthatunk a magyartól, hiszen a meccs egyértelmű favoritja a madridi csapat. A királyi gárda közel nyolc éve nem veszített hazai csoportmérkőzést a legrangosabb európai kupában, legutóbb az AC Milan vitt el három pontot még 2009. október 21-én.

A H csoport másik mérkőzése is kiemelkedőnek ígérkezik, mivel a Tottenham Hotspur gárdája revansot szeretne venni a tavalyi Európa Liga nyolcaddöntőjében az angolokat kettős győzelemmel búcsúztató német Borussia Dortmundon.

A szerdai játéknap programja:

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:

E csoport:

Maribor (szlovén)-Szpartak Moszkva (orosz) 20.45

FC Liverpool (angol)-Sevilla (spanyol) 20.45

F csoport:

Feyenoord (holland)-Manchester City (angol) 20.45

Sahtar Donyeck (ukrán)-SSC Napoli (olasz) 20.45

G csoport:

RB Leipzig (német)-AS Monaco (francia) 20.45

FC Porto (portugál)-Besiktas (török) 20.45

H csoport:

Real Madrid (spanyol)-APOEL (ciprusi) 20.45

Tottenham Hotspur (angol)-Borussia Dortmund (német) 20.45

Borítókép: A Real Madrid portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo az APOEL elleni mérkőzést megelőző tréningen.

AFP PHOTO / Pierre-Philippe Marcou 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!