Szurkolói igény

2017.10.31. 17:27

Hangosabb, de megfizethetőbb motorok lesznek a Forma-1-ben

A szurkolók „igényeit” is figyelembe véve 2021-re a mostaninál megfizethetőbb, ugyanakkor zajosabb motorokat használnak majd a Forma-1-ben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), valamint az F1 vezetői Párizsban folytattak tárgyalásokat a sorozat hosszú távú jövőjével kapcsolatban. A két legfontosabb kérdés a motorok hangerejének növelése, illetve a költséghatékonyabb erőforrások bevezetése volt, előbbi kifejezetten hiányzik a szurkolóknak a felmérések szerint.

Az F1 vezetői emellett olyan bajnokságot szeretnének, ahol nincs nagy különbség az istállók között, éppen ezért olyan megoldásokat keresnek, amelyek a kisebb csapatok teljesítményét is növelik.

Az elmúlt évtizedben általában egy-egy csapat uralkodott az F1-ben, Lewis Hamilton vasárnap Mexikóvárosban már negyedik világbajnoki címét szerezte – harmadikat a Mercedes színeiben -, míg 2010 és 2013 között Sebastian Vettel volt legyőzhetetlen a Red Bull-lal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!