Jó az öreg a háznál

2017.10.05. 11:28

Jupp Heynckes visszaülhet a Bayern padjára

A Bild című lap információi szerint Jupp Heynckes lesz a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub egyelőre nem reagált a szerda esti hírre, de már a Kicker című szaklap is azt írja, hogy a fiatal jelöltekkel szemben – mint például Thomas Tuchel – a tapasztalt trénerre esik majd a vezetők választása.

A 72 éves szakember negyedszer lehet a bajorok szakvezetője, legutóbbi közreműködése alkalmával, 2013-ban triplázott a csapattal, azaz a bajnoki cím és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Utódjai, Pep Guardiola és a gyenge szezonkezdet miatt múlt héten menesztett Carlo Ancelotti nem tudták megismételni ezeket a sikereket, nekik csak a Bundesliga-diadal jött össze.

A Bild úgy tudja, hogy a Bayern vezetői, Karl-Heinz Rummenigge és Uli Hoeness elnök olyan edzőt keresnek a szezon végéig, akinek van már müncheni tapasztalata – a vezetőedzői posztra esélyesnek tartott, volt mainzi és dortmundi tréner, Tuchel például ezért kerülhetett a partvonalra.

A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Azóta nem dolgozott egyetlen klubnál sem, nyugdíjasként éli az életét.

Ancelotti menesztése után – ideiglenesen – a francia Willy Sagnolra bízták az együttes irányítását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!