Ligue 1

2017.11.06. 10:10

Nem kis balhé volt Saint-Étienne-ben

Az Olympique Lyon 5-0-ra verte idegenben a Saint-Étienne csapatát a francia labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójában egy feszült hangulatú mérkőzésen, melyen a bírónak kétszer is meg kellett szakítania a játékot.

French riot police run on the pitch where Saint-Etienne fans descended during the French L1 football match between AS Saint-Etienne and Olympique Lyonnais, on November 5, 2017, at the Geoffroy Guichard stadium in Saint-Etienne, central France. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Philippe Desmazes

Először mindjárt a kezdő sípszó után, amikor füstbombák miatt nem lehetett jól látni, majd a vendégek 84. percben esett ötödik gólját követően, a hazai szurkolók pályára özönlése miatt. Utóbbi Nabil Fekir sportszerűtlen produkciója nyomán következett be:

az ötödik gólt szerző játékos levetette mezét és a hazai szurkolóknak mutatta fel, mire azok közül jó néhányan befutottak a pályára.

A rendfenntartók közbeavatkozása után fél óra elteltével folytatódhatott a játék, de már Fekir nélkül, akit lecserélt Bruno Genesio.

A vezetőedző utóbb úgy nyilatkozott, játékosának szerénynek kellett volna maradnia.

„Kár, hogy ez történt. Semmit sem érünk el azzal, ha provokáljuk az embereket. Mi sem örülnénk, ha velünk ezt tennék” – mondta.

A Lyon – amely a Paris Saint-Germain és az AS Monaco mögött a harmadik helyen áll a tabellán – 2013 óta nem nyert Saint-Étienne-ben, a Geoffroy-Guichard Stadionban.

Borítókép: Francia rendőrök rohannak a Geoffroy-Guichard stadion gyepére, hogy visszafogják az őrjöngő tömeget.

AFP PHOTO / Philippe Desmazes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!