Vizsgálatot indítanak

2017.11.03. 13:55

Nem ússza meg Evra a fejberúgósdit

Az Olympique Marseille labdarúgóklub vizsgálatot indított játékosa, Patrice Evra ügyében, aki csütörtök este a Guimaraes elleni Európa Liga-találkozó előtt megrúgta saját csapata egyik szurkolóját.

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Miguel Riopa

A francia együttes pénteken kiadott közleménye szerint belső vizsgálat indult az ügyben, amelynek célja, hogy megállapítsák: ki a felelős a történtekért.

Az európai szövetség (UEFA) bejelentette, Evrának a következő mérkőzést biztosan ki kell hagynia. Az esetleges további büntetésről a szervezet ellenőrző, etikai és fegyelmi bizottsága dönt majd a november 10-i ülésén.

A csütörtöki Guimaraes-Marseille (1-0) EL-összecsapás előtt a francia csapatot elkísérő szurkolók a játékosokat szidalmazták a pálya mellett, mire – a közösségi médiás felületekre felkerült fotók és videók tanulsága szerint – Patrice Evra, a franciák 36 éves, 81-szeres válogatott hátvédje az egyik drukkert fejen rúgta.

Az erőszakos cselekmény miatt a játékvezető kizárta a mérkőzésről a korábbi Juventus- és Manchester United-védőt, így ő lett az Európa-liga történetének első olyan játékosa, akit már azelőtt kiállítottak, hogy pályára lépett volna.

Borítókép: Patrice Evrát (k) a társai nyugtatják, miután úgy érezte, fejbe kell rúgnia a csapatot sértegető szurkolót.

AFP PHOTO / Miguel Riopa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!