premier league

2017.11.29. 17:42

Sam Allardyce ül az Everton kispadjára

Sam Allardyce, az angol labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya lesz az Everton új vezetőedzője.

A liverpooli klub tájékoztatása szerint Allardyce szerdán, a csapat központjában írja alá a szerződését. A West Ham elleni esti bajnoki mérkőzésen még David Unsworth felel a szakmai munkáért. A másodedző az előző vezetőedző, az október 23-án menesztett Ronald Koeman után ideiglenes megbízatással irányította az Evertont.

Sam Allardyce tavaly 67 napig volt az angol válogatott szövetségi kapitánya, de miután korrupciós botrányba keveredett, lemondott posztjáról.

A 63 éves szakember az angol élvonalban legutóbb a Crystal Palace-t irányította, de miután az együttes a 14. helyen végzett a Premier League-ben, a két és fél évre szóló szerződéséből csak felet töltött el a csapatnál, és a nyáron távozott.

Az Everton tizenhárom mérkőzésen 12 pontot gyűjtött eddig a 2017/18-as bajnokságban, és a 17. helyen áll a Premier League-ben. Mindössze két ponttal előzi meg szerda esti ellenfelét, a már kieső helyen álló West Ham gárdáját.

Az Európa Liga csoportkörében is érdekelt liverpooli együttes legutóbbi tizenkét tétmeccséből csupán egyet tudott megnyerni, három döntetlen mellett nyolcszor szenvedett vereséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!