Eredivisie

2017.12.28. 15:44

Az Utrecht edzője ült az Ajax kispadjára

Erik ten Hag lett az Ajax labdarúgócsapatának vezetőedzője, miután az amszterdami klub kedvéért elhagyta az Utrecht együttesét.

A 47 esztendős tréner – akinek 2020-ig szólt a szerződése előző egyesületénél – két és fél évre szóló megállapodást kötött az Ajax-szal.

Az amszterdamiak egy héttel ezelőtt menesztették Marcel Keizer vezetőedzőt, valamint Hennie Spijkerman és Dennis Bergkamp pályaedzőket.

Ten Hag karrierje során több élvonalbeli klub játékosa volt Hollandiában, edzőként dolgozott a Twente és a PSV szakmai stábjában, valamint két évet a Bayern München utánpótlásában. Vezetőedzőként az Utrecht előtt a Go Ahead Eaglest irányította. Tavaly az év edzője lett hazájában, akkor az Utrechttel bejutott a Holland Kupa döntőjébe.

Az Ajax legutóbb 2014-ben nyert bajnoki címet, azóta háromszor a második helyen végzett. Jelenleg a bajnokságban ötpontos lemaradással második a PSV mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!